2011. december 3., szombat

9 olcsó karácsonyi ajándék ötlet

Még nem tudod mit ajándékozz karácsonyra???Itt a blogban könnyen elkészíthető és olcsó ajándék ötletek sorakoznak, most egy kicsit sorba szedem neked, hogy könnyebben tudj választani!Persze új ötleteekel is szolgálok, érdemes végigolvasni :-))

Karácsonyi ajándékok gyerekeknek:

Dekorgumi állatkák:
Készíthetsz dekorgumiból  dekorációt a szobájába, a nertől nyomtass ki egy képet a kedvenc mesefiguráról, vagy egy állatkáról, készíts belőle sablont!Vágd ki a dekorgumiból, ragaszd össze és rajzold körbe!


Kiskacsa, csigabiga

Dekorgumi hűtőmágnes fényképtartó
Ezzel a technikával készíthetsz hűtőmágnest is amibe beleteszed kislányod, kisfiad fényképét, a mamák biztosan örülni fognak az ajándéknak!

Szalvéta kép kedvenc mesefigurával:
Hobby boltban vásárolj fa lapot (kb 400 Ft) és szalvétatechnikával, ragasz rá szalvétát, nagyon szép képet tudsz így készíteni a babaszobába!

Decoupage kép babaszobába

Szalvéta kép gyerekeknek
 Ajándék ékszer lányoknak:

Zippzárból készíts virágot , melyből kitűzőt, karkötőt, hajgumit tudsz készíteni! Erre sem kell sokat költened, mert egy virághoz már 15 cm-es cipzár is elegendő ami kb 300Ft-ba kerül! Az ügyesebbek pedig a rongyosra használt táskából, ruhából is kivághatja a cipzárt ami amúgy is a kukában végezné, így "ingyen van" :-)
Az így kapott virágot arra használod fel amire akarod!Varrd egy hajgumira, esetleg egy másik cipzárra amin patent van és kész is a  karkötő, de csak egy biztostűt rögzítesz a hátuljára akkor bross készül belőle!Önmagában medál is lehet belőle, fűzz át rajta egy bőr szálat így egy nyakláncot varázsolsz belőle!

A virág elkészítéséről itt találtok információt!

zippzár virág
 Kaviccsal díszített képkeret:

Mindegyik nagyáruházban tudsz vásárolni üveglap fényképtartót több méretben is van, egy 10*15-ös képhez valót 300-400Ft között tudsz vásárolni, akcióban még ettől is olcsóbb!Továbbiakban ragasztóra és kavicsra van szükséged, kavicsot a Duna parton, vagy akár az utcán is találhatsz, annál jobb minél apróbb a kavics!
 A kavicsokat ragaszd fel az üveglapra , tedd bele a fényképet, 24 óra száradás után csomagolhatod is!:-))

Képkeret kaviccsal díszítve


 Ajándék saját kezűleg anyukáknak, nagymamáknak:

Szép üvegeket is megtölthetsz , fűszerrel, fürdősóval, házi készítésű narancs likőrrel, fűszer olajjal!
A szebb boros, olajos, vagy bébi italos üvegeket nem szoktam kidobni, mert tudom, hogy fel fogom használni őket!Nagyon sok minden hasznos dologra jó megoldás lehet, főleg itt karácsonyhoz közeledve, és még nem tudjuk, hogy mi kerüljön a fa alá! A pincében vagy a kamrában biztos nálad is lapul egy - két üveg, töltsd meg őket , a kupakra köss egy anyagot üdvözlő kártyával!

  
Fürdősóval töltött üveg :
Drogériákban vásárolj színes fürdősót, rétegesen öntsd bele az üvegbe! Szép és hasznos ajándék bárkinek!
 
Fűszerolaj:
Rozmaringos fűszerolaj készítése is egyszerű, rakj egy üvegbe megtisztított rozmaring ágat, öntsd le olíva vagy napraforgóolajjal, az üveget ne fedd be, rakd két hétig az ablakba napos helyre, utána zárd le az üveget, díszítsd rafiával és már adhatod is át az ajándékot!

Narancs likőr házilag:
20 dkg cukorból és 1/2 dl vízből szirupot főzünk, ha kihűlt öntsük bele gy befőttes üvegbe, adjuk hozzá a 1/2 l vodkát, majd 4 narancsot és 1 citromot hámozzunk meg, majd karikázzuk fel és tegyük az üvegbe. a 4-ik narancsot először nagyon vékonyan hámozzuk meg és a narancs héjat is adjuk hozzá, a narancs fehér héját jól távolítsuk el, hogy ne legyen keserű az italunk.Fedjük le a befőttes üveget, két hétig minden nap jól rázzuk össze!Az érlelés után szűrjük át finom tüllön ! A szép üvegünkbe tegyünk rozmaring ágat, narancs héjat és öntsük rá a likőrünket!A narancs húsból főzzünk lekvárt és azt is mellé adhatjuk!
  
Dekorációs üveg fűszerrel:
Az üvegünket réteges töltsük meg fűszerrel, a tetejét kössük le szép anyaggal.Nagyon szép konyhai dekorációt kapunk belőle!

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...