Kedvencem a dobos torta és megbirkóztam vele :-) szó szerint birkózás volt, mert a recept szerint hat tojásos piskóta szerű tésztából kellett hat darab lapot sütni, sikeresen elhasználtam tizenkettőt belőle :-))), de meglettek a lapok :-))
Hogy miért is 4 lépésben????
Elöszőr sütni kell a lapokat
Másodszor a karamellízállt cukorral bevont szelet tetőket
Harmadszor a csokikrém, melyből én egy tejmentes változatot készítettem (melyet Recepteszter-nél találtam, de Kiskuktától származik)
És negyedszer fel kell "építeni" a tortát!!!!
Ezzel pályázok Nyammm nyereményjátékán! :-)
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 6 tojás
- 3 dkg vaj
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 6 tojás
- 1 rúd vanília
Hozzávalók a mázhoz:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál vaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítés ideje:
Körülbelül két óra.
Elkészítés menete:
A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab 26 centi átmérőjű korongot. Tedd őket tepsibe, és szépen eloszlatva, arányosan simítsd minden egyes darabra a masszát. Süsd meg, majd egy 24 centi átmérőjű tortaforma segítségével vágd őket körbe, és hagyd kihűlni.
Forrás:Femina.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése